(Nie len) Valentínske menu pre dvoch
14. 2. 2018 | Simona

(Nie len) Valentínske menu pre dvoch

Ak chcete prekvapiť svojho milého a dopriať mu naozaj nezabudnuteľný zážitok, skúste niečo urobiť inak. Namiesto toho, aby ste išli na večeru vonku, prichystajte prekvapenie doma. Nie len, že budete mať väčšie súkromie, vaša polovička sa vám za vašu snahu určite kráľovsky odmení. 

Ak aj vy patríte do skupiny večných romantičiek a chceli by ste pre svojho milého pripraviť niečo jedinečné, ste na správnej adrese. Niekedy sú zážitkové ,,darčeky“ oveľa lepšie ako tie hmotné. Spoločná večera vás zblíži a okorení aj dlhoročný vzťah. Preto si myslím, že podobné aktivity by ste mali robiť pravidelne. Nie len na deň sv. Valentína.

Začnite s krémovou polievkou

Samozrejme, pripravte tú vašu najobľúbenejšiu. Či už je to tekvicová, brokolicová alebo akákoľvek iná. My vám však ponúkame recept na lahodnú karfiolovú polievku, ozdobenú granátovým jablkom, ktoré je označované za symbol plodnosti.

Ingrediencie:

Postup: V hrnci na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľku, na ktorej krátko opražíme zemiaky. Potom prilejeme vývar, chvíľu povaríme a pridáme ružičky karfiolu. Osolíme, okoreníme a necháme variť do zmäknutia. Zmes následne rozmixujeme, pridáme pretlačený cesnak, tymián a mlieko. Ozdobíme krúžkami póru a nezabudneme na semienka granátového jablka!

Šťavnatý hlavný chod

Čo tak sa inšpirovať Talianskou kuchyňou?  Predstavujeme vám Saltimbocca, kuracie plátky obalené prošutom a syrom fontina.

Ingrediencie:

Postup: Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky a oklepeme tĺčikom. Plátky osolíme a okoreníme z oboch strán a odložíme do misy. Niekoľko šalviových lístkov nakrájajte na drobno a spolu s pretlačením cesnakom, čili a olivovým olejom nalejeme do misy s mäsom. Poriadne všetko premiešame a necháme marinovať v chladničke aspoň 30 – 60 minút.

Na panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom na krátko opražíme šalviové lístky. Lístky odložíme nabok. Na tej istej panvici z oboch strán opražíme mäso, ktoré následne poukladáme do menšieho pekáča alebo zapekacej misy. Každý kúsok obalíme prošutom a syrom a ozdobíme šalviovým lístkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, cca 10 – 15 minút (dovtedy, kým sa syr neroztopí). Podávame so zeleninovým šalátom.

 plate-holiday-love-holidays_1518621557.jpg

Sladká bodka na záver

Čo by to bolo večera bez sladkého pokušenia na záver? Čokoládovo karamelovým pohárom len ťažko odoláte.

Ingrediencie:

Postup: Čokoládu rozpustíme so 100 ml mlieka, zatiaľ čo v druhej rajnici zohrejeme karamel s druhou polovicou mlieka. Zatiaľ čo zmesi chladnú, pripravíme si šľahačku z prášku, do ktorej môžeme primiešať lyžicu mascarpone. Do pohárov dávame vrstvy rozdrobených sušienok, nasleduje čokoládová zmes, karamelová zmes, znova sušienky, atď. Ozdobíme kopčekom vanilkovej zmrzliny a šľahačkou. Ozdobíme arašidmi.

Želám vám a vašim polovičkám dobrú chuť!

Ilustračné foto: Pexels.com

Ďalšie články od autorky Simona

Nádherné mihalnice vďaka Lash Sculptig FIBRE MASCARA
Ako dlho budeme čakať?
Očná linka aj pre začiatočníčky
Gosh Smokey Eyes Palet
Dlhé vlasy rýchlo? Tu je pár tipov!
Slávnostné veľkonočné menu: Vyskúšajte celkom nové recepty
5 jednoduchých tipov ako zatočiť s jarnou únavou
Naučte sa konečne angličtinu

Ďalšie články na podobné témy

Recepty na skvelý vianočný punč. Oslaďte si Vianoce!
Baví vás pečenie? Vyhrajte robot Kitchen Aid s Kinder Mliečny rez
Letná párty je vždy pri grile
Sviatočné pečenie
Takéto prekvapenie by chcel Váš partner častejšie než len na Valentína
Valentín s krásnymi nechtami!
Valentín jedine s Ferrero
Zahrejte sa na Valentína s Teekanne

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií o súboroch cookie nájdete tu.